Sosyal Medya

Güncel

Ä°ncirlikÂ’teki aramada para bulundu

Darbe girişimi soruşturmasında İncirlik Üssü'nde yapılan aramada yüklü miktarda para bulundu.



Darbe giriÅŸimi sürecinin ve jetlerin havada kalma süresinin uzamasını da bu üç ikmal saÄŸladı. Yine soruÅŸturma makamlarına göre TuÄŸgeneral Van, süreçte kendisini arayan Adana Valisi’nin ve Garnizon Komutanı’nın telefonlarına çıkmadı. Ardından Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Ali Yeldan ile görüşen Van, onun uyarılarını da dikkate almayarak darbe giriÅŸimine destek vermeye devam etti. Van, darbenin baÅŸarısız olduÄŸunu anlayınca da Ä°ncirlik Ãœssü’ndeki Amerikalı komutanlara baÅŸvurarak sığınma hakkı talep etti. 
 
SoruÅŸturma kapsamında dün 15.00’te 2 BaÅŸsavcı Vekili, 5 Cumhuriyet Savcısı ile polisler üsse girdi. Kule kayıtları, radar kayıtları, tanker uçaklarının radar takibi, darbe giriÅŸimi için havalanan F-16 savaÅŸ uçaklarına yakıt ikmali yapmalarını saÄŸlayan askeri mürettebatla ilgili inceleme yapıldı.
 
PARA BULUNDU
 
Yapılan aramalarda 17 bin TL bulundu. Ãœs komutanı TuÄŸgeneral Bekir Ercan Van’a ait olduÄŸu deÄŸerlendirilen paranın hangi amaçla kullanıldığı veya kullanılacağı henüz bilinmiyor. SoruÅŸturma kapsamında 8 asker gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.